Hier staat een moderne school

“ICTzaak maakt onderwijs van hoge kwaliteit mogelijk”

Een school die gaat voor goed onderwijs kán niet zonder goede ICT-partner, vindt directeur H. Koster van de Willem Teellinckschool in Rhenen. Vandaar dat hij nauw samenwerkt met ICTzaak.

Een kleinschalige dorpsschool met hoge kwaliteit van onderwijs. Dat is kort samengevat de Willem Teellinckschool. De basis van die kwaliteit is een veilig en warm klimaat, vertelt Koster. “Zo’n klimaat hebben kinderen nodig om optimaal te kunnen ontwikkelen. Daarnaast focussen we sterk op het leesonderwijs. Dat zien we als een belangrijke basis voor de cognitieve ontwikkeling en een succesvolle schoolloopbaan.”

Randvoorwaarde
Een belangrijke randvoorwaarde voor hoge onderwijskwaliteit is dat het niveau van de leermiddelen en materialen hoog is. “Dat is de reden waarom we op onze school hoogwaardige ICT hebben. Vanaf het eerste uur van de digitale mogelijkheden hebben we gekeken hoe we die konden benutten voor ons onderwijs. Dat kun je als school niet alleen. Daar heb je een deskundige en proactieve ICT-partner voor nodig.”

Brede rol
Die vond de Teellinckschool in ICTzaak, die in de samenwerking met de school een brede rol heeft. “ICTzaak zorgt voor een stabiel  en slim ingericht netwerk, lost storingen op, zorgt voor softwaremigraties én informeert ons over nieuwe ontwikkelingen. Bovendien denkt ICTzaak mee in het optimaliseren van de ICT-omgeving, ten behoeve van een optimaal onderwijskundig proces.”

Optimaal
Koster heeft daar een mooi voorbeeld van. “Op een gegeven moment werkten alle kinderen zelfstandig achter een computerscherm. We ontdekten echter dat ze ongemerkt spelletjes konden spelen. ICTzaak bedacht een oplossing. De leerkracht kan nu op zijn scherm alle leerlingschermen zien, waardoor hij zicht houdt op de activiteiten van de leerlingen.”

Relatie
Naast het vakmanschap en de proactieve, adviserende rol van ICTzaak waardeert Koster nog een aspect. “Dat is de relatie. ICTzaak is betrokken bij onze school en komt hier regelmatig over de vloer. We beschouwen hen als partner in onze onderwijsambities. Zo kunnen we onderwijs van hoge kwaliteit blijven leveren, zodat de kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen.”

Dhr. H. Koster

Dhr. H. Koster

Willem Teellinckschool