Hier werd een efficiënte staalconstructie bedacht

ICT als voorwaarde voor slimme oplossingen

Snetselaar Constructieve Ingenieurs uit Ede is een zelfstandig en onafhankelijk adviesbureau voor bouwconstructies. Zij maken als constructeur het verschil door praktische adviezen en persoonlijke contacten. Op ICT gebied worden zij ondersteund door ICTzaak, die voor een belangrijke voorwaarde zorgt: ICT-,  netwerk- en randapparatuur van het hoogste niveau.

Het geheim van de creatieve oplossingen zit volgens directeur Hendri Snetselaar in de genen van het bedrijf. Meedenken met onze opdrachtgevers. “Wij zoeken altijd naar een efficiënte en slimme oplossing. Daar maken we onze opdrachtgevers blij mee. Het is natuurlijk bijzonder interessant voor de opdrachtgever als je hierdoor kunt besparen op de bouwkosten. Of midden in de historische binnenstad van Amsterdam, met beperkte werkruimte en de nodige bouwkundige uitdagingen, kelders kan realiseren dankzij een slimme afzinkconstructie. Om maar een tweetal voorbeelden te noemen.”
Door de creatieve en innovatieve oplossingen van het team van Snetselaar Constructieve Ingenieurs wordt het bedrijf steeds vaker aan tafel gevraagd in de ontwerpfase van projecten. “Dat betekent uiteindelijk weer efficiëntie voor de opdrachtgever. Die kan het project daardoor goedkoper laten uitvoeren.”

Arbeidsvoorwaarde
Elke oplossing van Snetselaar wordt ontwikkeld op een goed geoutilleerde werkplek, die voorzien is van de beste hardware en software. “Ik beschouw dat als een primaire arbeidsvoorwaarde voor onze ingenieurs. Zij werken met veel verschillende soorten innovatieve, gecompliceerde software, waar ze op moeten kunnen vertrouwen. Dat vraagt om een stabiele ICT-omgeving, die hoge prestaties aankan.”

Expert
Vandaar dat Snetselaar zaken doet met ICTzaak, legt hij uit. “Net zoals wij denkt ICTzaak niet in standaardoplossingen, maar in passende, vaak creatieve oplossingen.”
Hoewel Hendri Snetselaar zelf bovengemiddeld veel weet van ICT, is hij blij met een expert als ICTzaak. “Onze vaste contactpersoon bij ICTzaak denkt met ons mee en denkt vooral ook vooruit. Als er innovaties zijn waar wij iets mee kunnen, adviseert hij ons daarover. Dat is prettig, want wij staan er altijd voor open om nog efficiënter of veiliger te werken. Hoogwaardige randapparatuur en een goed ingericht netwerk met een duidelijke structuur moeten daarom vanzelfsprekend zijn. Het gaat tenslotte niet alleen om werkplezier, maar ook om de continuïteit en kwaliteit van het werkproces en de veiligheid van data.”
De standaard ligt hoog als het gaat om ICT, erkent Snetselaar. “Met ICTzaak is dat gelukkig geen enkel probleem.”

Hendri Snetselaar

Hendri Snetselaar

Snetselaar BV