Veilig werken in de Cloud?

Veilig (thuis)werken in de Cloud - ICTzaak

Hoe (on)veilig is het werken in de Cloud?

Mogelijk staat al uw bedrijfsdata in de cloud. Dan is de online veiligheid van groot belang voor uw continuïteit. In dit artikel leest u wat ICTzaak voor u kan betekenen met onze cloud beveiliging.

Virusscanner op uw pc

Op uw pc is standaad de basisbescherming van Microsoft: Windows Defender geïnstalleerd. Helaas brengt Microsoft onregelmatig updates van hun Defender-database uit. Dit betekent dat u vooral tegen nieuwe bedreigingen niet goed beschermd bent. Microsoft gaat u ook niet helpen als u een virus op uw pc hebt binnengekregen. Zij zullen u erop wijzen dat u beter een betaalde virusscanner had kunnen gebruiken.

Een toegewijde antivirus-ontwikkelaar heeft een betere kwaliteitscontrole. Zodra ze een paar keer de boot missen en hun klanten worden alsnog besmet, dan kost het reputatie en klanten. Dat houdt ze scherp! Daarnaast zal een verzekering uw schade niet vergoeden als u de basisbescherming niet op orde hebt.

Transitie naar de cloud

Veel bedrijven hebben ondertussen een transitie gemaakt van lokaal data opslaan naar uw bedrijfsdata opslaan in de cloud. Dit is een goede ontwikkeling, uw data is altijd bereikbaar, delen gaat handiger en het samenwerken is veel makkelijker geworden. Tegelijkertijd betekent dit ook dat, wanneer de beveiliging niet goed op orde is, data gemakkelijker bereikbaar is voor kwaadwillende personen.

Toegang tot uw bedrijfsdata

Bescherm het inloggen

Bescherm uw data in de cloud met multifactor-authenticatie. Uw heeft dan naast uw wachtwoord nog een andere factor nodig om in te loggen, bijvoorbeeld akkoord geven met uw mobiele telefoon. Dit is iets wat u waarschijnlijk al gewend bent wanneer u online bankieren gebruikt. Veel gebruikte apparaten zoals uw laptop kunt u als vertrouwt markeren zodat u niet bij elke login een melding krijgt. Een hacker gebruikt vrijwel altijd een systeem waarvandaan nog niet eerder ingelogd is en houdt u zo buiten de deur.

Bepaal de toegang

Vaak wordt er binnen een organisatie gezegd: “We hebben geen geheimen”. Dit betekent echter ook dat wanneer er toch wordt ingebroken op een account, de kwaadwillende persoon direct toegang heeft tot alle gegevens. Geef daarom gebruikers alleen toegang tot de documenten die ze nodig hebben voor hun taak.

Bescherm de toegang tot de zogenaamde “kroonjuwelen” van uw organisatie met Multi-factor login, bijvoorbeeld door akkoord te geven met uw mobiele telefoon.

Back-up uw data

De standaard Microsoft back-up is beperkt. Ze vermelden zelfs expliciet in de voorwaarden dat ze niet verantwoordelijk zijn voor de back-up van uw data. Wilt u verder dan 14 dagen terug? Dit kan niet. Wij hebben voorbeelden dat mensen voor hun vakantie lekker de mappen hebben opgeruimd en na drie weken genoten te hebben van een heerlijke vakantie toch wat missen. Dan is de data definitief weg.

Hiervoor hebben we Microsoft 365 back-up, een veilig opslag met jarenlange retentie. U maakt snel en eenvoudig een automatische back-up van uw bestanden via het internet. De opslag is in Europese datacenters die aan de hoogste beveiligingseisen voldoen.

Cloud virusscanner

Zoals uw pc beschermd is met een virusscanner is dit ook nodig voor het werken in de cloud. We krijgen regelmatig een klant aan de lijn die een SMS heeft gekregen om hun login te bevestigen zonder dat ze aan het inloggen waren. Of dat ze via een phishing email op een pagina komen die zich voordoet als een Microsoft-site waar u met uw Office 365 moet inloggen. Op dat moment bent u blij dat de hackers alleen het wachtwoord te pakken hebben gekregen en niet verder komen doordat de multifactor-authenticatie aanstond.

De cloud virusscanner van ESET houdt dit soort mailtjes tegen. Daarnaast scant deze virusscanner ook uw OneDrive, SharePoint en Microsoft Teams tegen aanvallen, onveilige bestanden en de nieuwste bedreigingen.

Neem vandaag actie!

  • Waan u niet veilig met de standaard beveiliging die Microsoft biedt, hoe goed ze hun best ook doen, ze zijn geen securitybedrijf die zich 24/7 bezighoudt met uw veiligheid.
  • Wij adviseren u als cloud beveiliging: Multifactor-authenticatie, Microsoft 365 back-up en een cloud virusscanner van ESET.
  • Wij richten in december gratis een proefabonnement van 30 dagen in voor het product van ESET Cloud Office Security.
  • Dit abonnement loopt automatisch af en u krijgt na drie weken een voorstel met maandbedragen zodat u een abonnement kunt afsluiten.

Hulp nodig?

Wij helpen u graag met het veiliger maken van uw cloud omgeving.

Neem contact op met een van onze consultans tijdens kantooruren bereikbaar op telefoonnummer: 0318 53 19 66 of vraag om advies via het contactformulier.

Backup